« Terug

Geroosterde parelhoen met gegrilde venkel en sinaasappelsaus

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

120 min.
Bereidingstijd
Niveau
Geroosterde parelhoen met gegrilde venkel en sinaasappelsaus
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 120 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en halveer ze. Halveer de lookbol. Kruid de binnenkant van de parelhoen met peper en zout. Vul met de tijm en leg de parelhoen in een ingevette ovenschaal.
  2. Voeg de sjalotten, olijven en de gehalveerde lookbol toe. Giet het appelsap over de parelhoen en verkruimel er het bouillonblokje over. Zet anderhalf uur in de oven. Bedruppel regelmatig met het appelsap. 
  3. Bereid de krieltjes zoals vermeld op de verpakking. Verwijder de bovenste takken van de venkel en snij de venkel in dunne plakken. Doe de venkelplakken in een schaal en voeg de citroenrasp, peterselie en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed. Gril de venkelplakken langs beide kanten goudbruin in een grillpan.
  4. Breng het sinaasappelsap met de honing en de Triple sec aan de kook. Bind de saus met de koude boter en roer goed door. Leg er de sinaasappelpartje in en laat even doorwarmen. Serveer de parelhoen met de venkel, krieltjes en sinaasappelsaus.