De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Geroosterde pastinaaksoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pastinaken Pastinaak
(in stukjes)
1,5 kg kg
Rode uien Rode ui
(in partjes)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Groentebouillon Groentebouillon6 blokjes blokje
Water Water3 l l
Zaden Zaden
(pompoen-, zonnebloem-, en pijnboompitten...)
100 g g
bruin brood bruin brood2 sneetjes sneetje
Platte peterselie Platte peterselie15 g g

Geroosterde pastinaaksoep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(71)

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 190°C.
  2. Leg de pastinaak, de ui en 2 teentjes knoflook (in schil) op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 30 à 40 minuten, of tot de pastinaak gekarameliseerd is, in de oven.
  3. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op.
  4. Doe de zadenmix in een pan en bak ze op een laag vuurtje krokant.
  5. Scheur het brood in kleine stukjes en hak de peterselie. Plet het overgebleven teentje knoflook tot moes. Verhit een klontje boter in een pan en bak het broodkruim samen met de peterselie en knoflook krokant. Voeg na 5 minuten de zadenmix toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
  6. Haal de groenten uit de oven. Duw de knoflook uit de schil en mix samen met de pastinaak, de ui en de bouillon tot een gladde soep. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en serveer met de zadentopping.