Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de worteldip
Wortelen Wortel | 1 kg kg | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (ongepeld) | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 el el | |
Zaden Zaden | 50 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (fijngehakt) | 15 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor erbij
Wortelen
Wortel (in verschillende kleuren, in schuine reepjes) | ||
Minikomkommers
Minikomkommer (in partjes) | ||
Radijzen
Radijs (in plakjes) | ||
Selder
Selder (groene, in reepjes) | ||
Tomaten
Tomaat (in verschillende kleuren en vormen, kleintjes gehalveerd en grote in partjes) | ||
snackpaprika's
snackpaprika (gehalveerd) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGeroosterde worteldip met snackgroentjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 200°C.
- Schil en snijd de wortelen in stukken en leg ze samen met de ongeschilde teentjes knoflook op een ovenplaat.
- Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 20 à 30 minuten in de hete oven, of tot de wortelen goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de wortelen uit de oven en pers de knoflook uit zijn schil.
- Mix de wortelen en de knoflook. Voeg eventueel olijfolie toe om het smeuïger te maken.
- Doe de dip in een kommetje en werk af met de peterselie, de zadenmix en wat paprikapoeder.
- Was en snijd de groentjes voor erbij en leg op een schaal. Serveer samen met de dip.
Tips om je foto's te pimpen:
- Zorg voor visuele dynamiek door verschillende vormen van groenten
- Versier de dip met kleurrijke toppings (als kruiden, zaden of specerijen).
- Presentatie-tip: plaats de dip op een schotel met de groenten errond.