« Terug

Gevuld varkenshaasje met zoete tijm-worteltjes

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gevuld varkenshaasje met zoete tijm-worteltjes, feta en kruidensausje
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje in de lengte voor 2/3de door. Klap het vlees open, kruid met peper en zout en beleg met de spinazie, zongedroogde tomaatjes en de ham. Vouw het vlees terug dicht en bind vast met keukentouw. Kruid nogmaals met wat peper en zout en bak het varkenshaasje rondom goudbruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven. Dek het vlees daarna af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
  2. Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller. Halveer ze in de lengte. Bak de wortelen 1 minuut in hete boter. Blus met de bouillon en giet er de honing bij. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg de blaadjes samen met het geperst teentje look bij de wortelen. Schep alles goed om en laat 8 minuten op een zacht vuur garen tot de wortelen beetgaar zijn. Proef en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Doe de zure room met de yoghurt, munt en peterselie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  4. Snij het varkenshaasje in mooie plakjes. Verdeel de worteltjes over de borden. Leg er 3 à 4 plakjes varkenshaasje bij. Verkruimel er watfetakaas over en werk af met de pijnboompitten. Serveer met het sausje.

Lekker met gekookte krieltjes.