Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines
Aubergine (klein formaat) | 4 | |
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (groot formaat, in blokjes) | 1 | |
Rijst Rijst | 100 g g | |
Tomaten
Tomaat (in blokjes) | 1 | |
Feta Feta | 150 g g | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt + extra om te garneren) | 2 el el | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Munt
Munt (gehakt) | 2 el el | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde aubergines met rijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven op 180ºC. Kook de rijst beetgaar in licht gezouten water. Halveer de aubergines in de lengte en lepel er het vruchtvlees uit. Schik de halve aubergines in een ovenschaal.
- Fruit de ui met de look in wat olijfolie. Voeg de aardappelblokjes, tomatenblokjes en het vruchtvlees van de aubergine toe en laat 10 minuten mee stoven. Doe er de rijst en de kruiden bij en schep om. Kruid met peper en zout.
- Vul de aubergines met het rijstmengsel. Brokkel er de feta over en bedruppel met olijfolie. Zet 25 minuten in de oven. Strooi er net voor het serveren nog wat gehakte peterselie over.