« Terug

Gevulde aubergines op z'n Turks

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

55 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gevulde aubergines op z'n Turks
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 55 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedruppel de snijkant van de aubergines met wat olie. Leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snijd 1 tomaat fijn. Bak het gehakt met de sjalot, de chilipeper en de knoflook rul in een scheutje zonnebloemolie. Doe er de tomatenpuree bij en voeg er een scheutje water aan toe. Doe er ook de fijngehakte tomaat bij. Laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met de cayennepeper, het paprikapoeder en het zout.
  3. Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie door. Snijd de binnenkant van de aubergines in de lengte in om ruimte te maken voor de saus. Druk de zijkanten iets naar buiten. Schep de saus in de aubergines. Snijd de resterende tomaat in schijfjes en verdeel over de aubergines.
  4. Zet de aubergines 30 minuten in de oven. Werk af met wat muntblaadjes en een lepel yoghurt.

Serveertip: Lekker met pitabrood, rijst of couscous.