Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 15 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Melk Melk | 5 dl dl | |
Zout Zout | ||
Boter Boter |
Voor de vulling
Preistengels
Preistengel (in dunne ringen) | 4 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Veldsla Veldsla | 400 g g | |
Feta
Feta (verkruimeld) | 200 g g | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 150 g g | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde crêpes uit de oven
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng de bloem, het bakpoeder, een snufje zout en de eieren in een kom goed door elkaar. Voeg de melk toe en klop tot een glad beslag. Laat het beslag minstens een half uurtje rusten.
- Smelt een klontje boter in een grote pan. Voeg de prei toe en bak de groente beetgaar. Kruid met peper en zout. Voeg de knoflook en veldsla toe en laat slinken. Schep er de feta en de helft van de emmentaler onder en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak crêpes van het beslag.
- Schep op elke crêpe een lepel van het preimengsel. Vouw de crêpe twee keer dubbel tot een driehoek. Doe hetzelfde met de rest van de crêpes.
- Leg de gevulde crêpes in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de emmentaler. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met de tijmblaadjes. Gratineer 10 à 15 minuten in de oven.