« Terug

Gevulde kalkoen met peer en veenbessensaus

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

140 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gevulde kalkoen met peer en veenbessensaus
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 140 min.
Extra tijdsinformatie:

4 uur marineren

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg ze in een ingevette grote braadslee en leg er enkele blokjes boter op.  Zet de kalkoen 30 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat nog 2 uur bakken. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
  2. Pers de look en rasp de gember. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui met de look glazig. Voeg de perenblokjes, tijm, pijnboompitten en gember toe en laat de peren op een zacht vuur beetgaar worden.
  3. Verarm de veenbessensaus en serveer, samen met de warme peertjes, bij de kalkoen.

Lekker met kroketjes.