De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde koolrabi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Koolrabi’s Koolrabi
(groot formaat)
4
Varkensgehakt Varkensgehakt
(boerengehakt)
350 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten2 el el
Tomaten Tomaat
(in blokjes)
4
Munt Munt
(gehakt)
2 el el
Peterselie Peterselie2 el el
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Rijst Rijst
(gekookte)
200 g g
Rozijnen Rozijnen2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde koolrabi

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(6)

Bereiding

  1. Snij de stengels van de koolrabi’s. Kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Kook de rijst gaar.
  2. Snij een hoedje van de koolrabi’s en hol ze uit met een koffielepel tot op 1 cm van de rand. Snij het vruchtvlees fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer er de rozijnen en het vruchtvlees van de koolrabi’s onder. Zet het vuur uit en meng er de rijst, de tomatenstukjes, de munt, de peterselie en de pijnboompitten onder. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul de koolrabi’s met de rijstmengeling en zet er de hoedjes op. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in de oven. Bedruppel voor het serveren met wat olijfolie.