Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippengyros Kippengyros | 500 g g | |
Basmatirijst Basmatirijst | 150 g g | |
Tomaten
Tomaat (in blokjes) | 2 | |
Puntpaprikas Puntpaprika | 4 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Koriander
Koriander (fijngehakt) | 2 el el | |
Feta Feta | 100 g g | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 4 el el | |
Walnoten
Walnoten (fijngehakt) | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGevulde puntpaprika's met kippengyros
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschotel. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 minuten in de oven.
- Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven gaar in licht gezouten water. Bak de kippengyros in olijfolie goudbruin en gaar. Schep er de rijst, de tomatenblokjes, de walnoten, de peterselie en de koriander onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Vul de paprika’s rijkelijk met het gyrosmengsel, brokkel er de fetakaas over en zet nog eens 5 minuten onder de grill.
- Kruid de yoghurt met peper en zout en serveer bij de gevulde paprika's.