De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Venkels Venkel1
Courgettes Courgette0,5
Radijzen Radijs0,5 bussels bussel
Sinaasappels Sinaasappel2
Bieslook Bieslook
Amandelnoten Amandelnoot4 el el
Azijn Azijn2 el el
Suiker Suiker2 tl tl
Coquilles Coquille4
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde sint-jakobsschelpen met krokant venkelslaatje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(6)

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon. Snij de venkel in flinterdunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in ijskoud water, zodat ze lekker krokant worden. Snij de courgette in dunne slierten en de radijzen in plakjes.
  2. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees (verwijder ook de witte vliesjes) en snij de partjes in blokjes. Snipper een handvol bieslook en hak de amandelen fijn.
  3. Laat de venkel uitlekken en meng met de courgette, radijzen, sinaasappel, het gesnipperde bieslook en de fijngehakte amandelen. Breng op smaak met de azijn, suiker, peper en zout.
  4. Warm de gevulde sint-jakobsschelpen op in de oven of onder de grill en serveer meteen met het krokante slaatje.

ONZE WIJNTIP: Pyrene Rosado, 2015