Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | |
Eidooiers Eidooier | 3 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 0,5 tl tl | |
Erwten
Erwten (diepvries ) | 200 g g | |
Peultjes Peultjes | 200 g g | |
Groentebouillon Groentebouillon | 500 ml ml | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de pesto:
Basilicum Basilicum | 1 bosjes bosje | |
Rucola Rucola | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 40 g g | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 40 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGnocchi met pesto en groentjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de pesto, samen met een flinke scheut olijfolie, peper en zout in de mixkom en mix 12 seconden/stand 8. Schep de pesto in een schaaltje en zet koel.
- Doe de erwtjes en de peultjes in het diepe stoominzetstuk en kruid met peper en zout. Giet de bouillon in de mixkom. Schil de aardappelen en snij in vieren. Doe de aardappelen in het kookinzetstuk en zet in de mixkom. Stoom de aardappelen in steamer/15 minuten gaar. Zet er de laatste 5 minuten het stoominzetstuk op en stoom de groenten mee. Giet de bouillon weg en laat de aardappelen wat afkoelen.
- Doe de aardappelen, samen met de eidooiers, bloem, nootmuskaat, peper en zout in de mixkom en meng 30 seconden/stand 4. Duw restjes met de spatel naar beneden en meng nog eens 5 seconden/stand 6.
- Verdeel het deeg in stukken en rol die op een met bloem bestoven werkblad uit tot worstjes van een pink dik. Snij deze rolletjes in stukjes van ongeveer 2 cm. Werk elke gnocchi af door er met de punten van een vork op te duwen. Kook de gnocchi in flink gezouten water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven.
- Giet de gnocchi af en meng er de pesto en de gestoomde groentjes onder. Werk af met extra basilicumblaadje en geraspte Parmezaanse kaas.