De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gratin met kippenchipolata

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippenchipolata's Kippenchipolata800 g g
Macaroni Macaroni400 g g
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes800 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Mozzarella Mozzarella
(geraspt)
100 g g
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge
Boter Boter20 g g
Water Water2 dl dl
Kippenbouillon Kippenbouillon0,5 blokjes blokje
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gratin met kippenchipolata

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(136)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kippenchipolata's goudbruin en gaar. Snij in stukken van 2 cm.
  2. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de prei en tomatenpuree toe en laat even mee stoven. Giet er het water en het kippenbouillonblokje bij en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes en peterselie toe en kruid met peper en zout. Roer er de chipolata onder.
  3. Kook de macaroni gaar in licht gezouten water. Giet af en meng onder de saus. Schep alles in een ovenschotel en strooi er de mozzarella over. Zet 10 minuten in de oven. Garneer met peterselie.