Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | |
Uien Ui | 2 | |
Bladspinazie Bladspinazie | 400 g g | |
Rode paprika's Rode paprika | 1 | |
Aardappelen Aardappel | 2 | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Feta Feta | 250 g g | |
Groene olijven
Groene olijf (ontpit) | 100 g g | |
Pistachenoten Pistachenoot | 70 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Volle melk Volle melk | 200 ml ml | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGriekse taart met spinazie en feta
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bekleed een ronde bakvorm met 1 rol bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180°C.Laat de spinazie in delen slinken in olijfolie. Duw er daarna zoveel mogelijk vocht uit.Hak 2/3de van de olijven en 2/3 van de pistachenoten fijn. Snij de paprika in reepjes. Schil de aardappelen en snij indunne plakjes. Snipper de uien.
- Bak de uien met de paprika 3 minuten in olijfolie. Rits er de blaadjes van de tijm bij. Voeg de gehakte olijven en nootjes toe en bak 1 minuut verder.Schep er de uitgelekte spinazie door. Kruid met peper en zout. Bak de aardappelplakjes in een andere pan 5 minuten in olijfolie. Kruid met peper en zout.Klop de eieren met de melk los en kruid met peper en een klein beetje zout.
- Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg en verkruimel er de helft van de feta over.Verdeel er de groenten over. Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en verkruimel er de resterende feta over. Giet er de eieren over en verdeel er deresterende olijven en noten over. Bedek de taart met de andere rol bladerdeeg en snij overtollig deeg weg. Bestrijk de bovenkant van de taart met wat olie enzet 25 minuten in de oven.