De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groentegratin

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(in blokjes)
500 g g
Broccoli's Broccoli
(in roosjes)
1
Pastinaken Pastinaak
(in blokjes)
1
Spruitjes Spruitjes
(gehalveerd)
150 g g
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler100 g g
Boter Boter75 g g
Melk Melk5 dl dl
Tarwebloem Tarwebloem4 el el
Mosterd Mosterd1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Groentegratin

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(57)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de blokjes aardappel, de broccoliroosjes, de spruiten en de pastinaak 10 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Smelt de boter en voeg het knoflook toe. Roer er de bloem door en laat even bakken. Zet het vuur lager en voeg al roerend de melk en de mosterd toe. Laat even pruttelen en kruid met peper en zout.
  3. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer goed tot hij volledig gesmolten is.
  4. Schep de groenten in een ovenschaal. Lepel er de saus over, bestrooi met de peterselie en de rest van de geraspte kaas. Zet 30 minuten in de oven.

TIP: Vervang de emmentaler eens door geitenkaas.