Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines Aubergine | 2 | |
Courgettes Courgette | 2 | |
Venkels Venkel | 0,5 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Buffelmozzarella Buffelmozzarella | 500 g g | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 100 g g | |
Bladspinazie Bladspinazie | 200 g g | |
Ricotta Ricotta | 300 g g | |
Passata Passata | 200 g g | |
Rode paprika's
Rode paprika (gegrilde) | 3 | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Basilicum Basilicum | 15 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGroentelasagne
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de aubergines, courgettes en venkel in plakjes van 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en grill de groenten enkele minuten aan beide kanten.
- Snij de mozzarella in plakjes en rasp de Parmigiano Reggiano. Stoof de bladspinazie 3 minuten in olijfolie en meng met de ricotta. Kruid met peper en zout.
- Lepel wat tomatenpassata in een vuurvaste schaal en bedek met een laag gegrilde aubergines en courgettes. Schik er wat gestoofde spinazie, gegrilde paprika’s en gegrilde venkel op. Kruid met oregano en beleg met enkele plakjes mozzarella. Herhaal deze lagen. Werk af met basilicum en geraspte Parmigiano Reggiano.
- Dek de lasagne af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder daarna de folie en bak nog 10 minuten.