« Terug

Halloumi met salade van courgette en tomaat

Zomer

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Halloumi met salade van courgette en tomaat
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.
  1. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze in lengte doormidden. Halveer de tomaten. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
  2. Laat de courgette kleuren in een hete grillpan en rooster de tomaten. Doe alles in een ovenschotel en laat ca. 20 minuten garen in een oven op 220 °C. Laat de groenten even afkoelen, snijd ze in blokjes en laat ze uitlekken in een zeef.
  3. Meng de yoghurt, de geplette look, geraspte citroenschil en het citroensap in een kom.
  4. Hak de noten, peterselie en munt. Meng dit onder de courgette en tomaten en kruid met peper en zout.
  5. Bak de halloumi goudgeel in een warme pan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de groenten samen met de gebakken halloumi. Werk af met een beetje peterselie en olijfolie.