« Terug

Hamrolletjes met witloof en puree

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Hamrolletjes met witloof en puree
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Bak de stronkjes witloof in een klontje boter op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Draai ze af en toe om, zodat alle kanten kunnen kleuren. Zet vervolgens een deksel op de pot en gaar het witloof verder in de oven. Laat ze even afkoelen.
  3. Voor de kaassaus: laat boter smelten in een pot, voeg de bloem toe en laat rustig bakken. Voeg vervolgens de melk toe en laat het geheel opkoken op een laag vuur. Roer voortdurend, zodat het niet kan aanbakken. Laat het nog 10 minuten rustig pruttelen zodra het kookt. Kruid de saus met peper en zout naar smaak en laat er 3/4 van de gemalen kaas in smelten.
  4. Wikkel de stronkjes witloof in ham en schik ze in een ovenschotel. Overgiet met de kaassaus en strooi er de rest van de gemalen kaas over. Plaats de schotel in een oven van 180 °C gedurende 30 minuten. Zet op het einde even de grill aan om een mooi korstje te krijgen.
  5. Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water, pureer ze en breng ze op smaak met een klontje boter en melk. Kruid de puree met peper en zout.