« Terug

Hartige Sinterklaas cadeautjes

Winter

Videorecept

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Hartige Sinterklaas cadeautjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Snij 16 vierkantjes van 4 X 4 cm uit het bladerdeeg. Bewaar de restjes deeg.
  2. Bak de lente-ui met de wortelblokjes 5 minuten in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep er de zongedroogde tomaatjes en het basilicum onder. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over 8 bladerdeeg vierkantjes, maar hou de randjes vrij. Bestrooi met de kaas. Bestrijk de randjes met wa water. Leg er de overgebleven plakjes bladerdeeg op en druk de randen eerst aan met je vingers en daarna nog eens met een vork. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij van het overgebleven deeg 16 dunne strookjes van 4 cm lang en een halve cm breed. Leg ze als een kruis op elk hapje. Snij nu nog eens 4 strookjes van 4 cm lang en 2,5 mm breed uit het bladerdeeg. Vorm er een strikje van en leg het midden in het kruisje. Leg de cadeautjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer nogmaals met het ei. Zet 15 minuten in de oven.