« Terug

Hartige bloemkool-preigebakjes

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

50 min.
Bereidingstijd
Niveau
Hartige-bloemkool-preigebakjes_Hero.jpg
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 50 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 12 muffinvormpjes in met olie. Bak de prei samen met de ui in olie glazig. Laat afkoelen. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en snij de bloemkool heel fijn.
  2. Klop de eieren los. Voeg de feta en mozzarella toe en meng onder elkaar. Meng er de resterende ingrediënten, behalve de bieslook en de zure room, onder. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en zet 30 minuten in de oven.
  3. Meng de bieslook onder de zure room en kruid met peper en zout. Haal de hartige gebakjes uit de oven, laat wat afkoelen en werk af met een toef zure room.