« Terug

Hartige taart met ricotta

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

15 min.
Bereidingstijd
Niveau
Hartige taart met ricotta
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 15 min.
Extra tijdsinformatie:

2u30 in de oven

Voor de tomaten:

  1. Verhit de oven voor op 100°C.
  2. Leg de kerstomaatjes, met het snijvlak naar omhoog, op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  3. Besprenkel met de oregano, peper en zout en een een beetje olijfolie. Laat ongeveer 1,5 à 2 uur in de oven drogen.
  4. Haal de kerstomaatjes uit de oven en laat even afkoelen.  

Voor de bladerdeegtaart:

  1. Verhit de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
  3. Besmeer met ricotta en besprenkel met de oregano, peper en zout.
  4. Bak de taart in ongeveer 25 à 35 minuten goudbruin.
  5. Haal de taart uit de oven en beleg met de kerstomaatjes. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.