Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (groot formaat) | 4 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | ||
Rode paprika's
Rode paprika (in kleine blokjes) | 1 | |
Boter Boter | ||
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | ||
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHasselback-aardappelen met knoflook
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen met een scherp mes in kleine plakjes, maar zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
- Spoel de aardappelen af onder koud water zodat de schijfjes niet meer aan elkaar plakken.
- Snij de knoflookteentjes in dunne plakjes en verdeel de plakjes tussen de schijfjes van de aardappels. Kruid de aardappelen met peper en zout.
- Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel met olijfolie. Leg op elke aardappel nog een klontje boter.
- Zet 50 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze tien minuten voor het einde van de baktijd uit de oven en bestrooi ze met de paprikablokjes en de Parmezaanse kaas. Zet opnieuw in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Strooi er vlak voor het serveren de peterselie over.