De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Healthy vegetarisch kapsalon

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4
Zoete aardappelen Zoete aardappel500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Citroensap Citroensap2 el el
Ijsbergsla Ijsbergsla
(in reepjes)
200 g g
Kerstomaten Kerstomaat
(in kwartjes)
100 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze150 g g
Vegetarisch gehakt Vegetarisch gehakt400 g g
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze100 g g
Tarwebloem Tarwebloem4 el el
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Healthy vegetarisch kapsalon

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(187)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet lichtjes in met zonnebloemolie.
  2. Snij de zoete aardappel met schil in dunne frietjes. Hussel de frietjes met een scheutje olie, bloem en het paprikapoeder.Verpreid alle frietjes op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Zet 20 minuten in de oven en draai de frietjes halverwege de baktijd om.Haal ze daarna uit de oven en bestrooi met wat zout.
  3. Maak ondertussen een sausje met de yoghurt, de uitgeperste look, het citroensap en een snuf zout.Bak de ui in olie glazig. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak krokant. Strooi er de helft van de geraspte kaas over en schep om.
  4. Verdeel de zoete aardappelfrietjes over ovenvaste borden of kommen. Schep er het gehakt met de kaas op, kruid met peper en zout, bedruppel met de saus en eindig met ijsbergsla, kerstomaten en lente-ui. Bedruppel nogmaals met de saus. Strooi er de resterende kaas over en zet nog eens 2 minuten onder de grill. Werk af met de peterselie. Serveer met de resterende saus.