De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindesteak met peer, knolselder en rode kool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindesteaks Hindesteak4
Peren Peer
(Conference)
4
Rode kolen Rode kool
(uitgelekt gewicht)
680 g g
Knolselderpuree Knolselderpuree400 g g
Boter Boter50 g g
Tijm Tijm
(enkele )
takjes takje
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus:

Rode wijn Rode wijn4 dl dl
Wildfond Wildfond4 dl dl
Boter Boter100 g g
Peper Peper
Zout Zout

Hindesteak met peer, knolselder en rode kool

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verwarm boter in een pan en laat kleuren. Bak de hindesteaks aan alle kanten mooi aan. Kruid met peper en zout. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.
  3. Snijd de peren in 4 en verwijder het klokhuis. Bak de stukken kort aan in de pan van het vlees, zonder dat ze papperig worden.
  4. Warm de rode kool in een pan op en de knolselderpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Maak de saus: Laat de fond samen met de rode wijn inkoken tot 2/3, werk af met de boter en breng op smaak met peper en zout.
  6. Begin met de knolselderpuree en presenteer daarop de stukken peer met wat rode kool. Leg er de sneetjes hindesteak bij en werk af met wat blaadjes tijm en de rodewijnsaus.