De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Hindestoofpotje in chocoladesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindegebraad Hindegebraad1 kg kg
Wortelen Wortel2
Uien Ui1
Preistengels Preistengel1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
2
Gerookt spek Gerookt spek150 g g
Rode wijn Rode wijn500 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon100 ml ml
Pure chocolade Pure chocolade80 g g
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Hindestoofpotje in chocoladesaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:45 u.
(11)

Bereiding

  1. Snij het gebraad in blokjes van 3 op 3 cm.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en braad het vlees aan alle kanten goudbruin. Schep uit de pan.
  3. Snij de wortelen, ui en prei klein en doe ze, samen met het spek, in de pan. Roerbak 5 minuten. Voeg het vlees opnieuw toe, strooi er de bloem over en roer goed. Giet er de wijn en bouillon bij en kruid verder af met peper en zout.
  4. Breng op een laag vuur aan de kook. Laat er de chocolade in smelten, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 1,5 uur stoven.
  5. Lekker met veenbessensaus en kroketjes.