« Terug

In bier gemarineerde tofu met witte kool en aardappelsla

Zomer

BBQ

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
In bier gemarineerde tofu met witte kool en aardappelsla_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Leg de plakjes tofu op enkele lagen keukenpapier en leg er enkele lagen bovenop. Leg er wat boeken op en laat zo 30 minuten staan. Zo wordt het vocht uit de tofu geperst.
  2. Meng in een schaal het bier met de gember, ui, ketchup, suiker, azijn en 2 geperste knofl ookteentjes. Roer tot de suiker is opgelost. Leg er de plakjes tofu in, dek af en laat 1 uur marineren in de koelkast
  3. Snij de witte kool in de lengte in 4 stukken. Pers het resterende teentje knofl ook en meng er het chilipiment en een scheutje olijfolie onder. Besmeer hiermee de stukken witte kool.
  4. Grill de stukken tofu en de witte kool gaar op de barbecue. Besmeer ze regelmatig met de marinade. Serveer er de aardappelsla bij.