« Terug

Italiaans lamsrack met paprikasalade en aardappelgratin

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Italiaans lamsrack met paprikasalade en aardappelgratin_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
Extra tijdsinformatie:

1 uur marineren

  1. Meng de tapenade met de azijn, paprikapoeder, cayennepeper, tijm en 2 eetlepels olijfolie. Wrijf hiermee de lamsrack in. Leg in een schaal, dek af met folie en laat 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Halveer ondertussen de kerstomaatjes, snij de paprika in reepjes en meng. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, balsamico, peper en zout. Druppel wat olijfolie op de sneetjes brood en rooster ze in een pan goudbruin. Halveer het teentje knoflook en wrijf het over het nog warme brood. Snij het brood en de mozzarella in blokjes. Schep het brood, de mozzarella, gemengde sla en balsamico onder de tomaten-paprikamix. Druppel er eventueel nog extra olijfolie en balsamico over.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de lamsrack in olijfolie rondom goudbruin. Leg in een ovenschaal, giet er het braadvocht over en zet 20 minuten in de oven. Wikkel de lamsrack in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Bereid de aardappelgratin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de lamsrack samen met de tomaten-paprikasalade en de aardappelgratin.