Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 100 g g | |
Cheddar
Cheddar (geraspt) | 100 g g | |
Gemarineerde graved lax Gemarineerde graved lax | 300 g g | |
Roomkaas Roomkaas | 100 g g | |
Mascarpone Mascarpone | 100 g g | |
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | |
Kaviaar Kaviaar | 2 el el | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 1 el el | |
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKaaskuipjes met gerookte zalmmousse
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Meng beide kazen onder elkaar. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en maak met de geraspte kaas hoopjes van 10 cm doorsnede van. Zet 12 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Schep met een spatel elk hoopje kaas van de bakplaat in een muffinvorm en duw zachtjes aan. Laat de kaas in een half minuutje hard worden.
- Doe de zalm, roomkaas, mascarpone en citroensap in een blender en mix tot een mousse. Kruid met peper. Verdeel de mousse over de kaaskuipjes en werk af met wat kaviaar en bieslook.
Tip: je kan zowel de kuipjes als de mousse een dag op voorhand klaarmaken. Werk ze net voor het serveren af. Zo blijven de kaaskuipjes lekker krokant.