De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kaboutersoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tomaten Tomaat250 g g
Aardappelen Aardappel300 g g
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Wortelen Wortel1
Preistengels Preistengel
(klein formaat)
1
Vlees of vleesvervanger Vlees of vleesvervanger
(in kleine stukjes - bv. een restje gare kip, kalkoen, hesp,…)
200 g g
Margarine Margarine20 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Uien Ui30 g g
Water Water1,25 l l
Light room Light room100 ml ml
Peper Peper
Peterselie Peterselie
Tijm Tijm

Kaboutersoep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(4)

Bereiding

  1. Maak de ui en de groenten schoon en spoel ze goed in koud water. Schil de aardappelen en spoel deze ook in koud water.
  2. Snijd de groenten en de aardappelen in stukken van ca. 2 cm, de ui in stukken van ca. 0,5 cm groot.
  3. Laat de margarine goed heet worden in een kookpot en fruit de ui. Voeg de aardappelen en de groenten toe en laat even meestoven. Voeg de kruiden, de tomatenpuree en het water toe en breng alles aan de kook. Plaats het deksel op de kookpot en laat zachtjes gaar koken (ca. 20 minuten).
  4. Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Voeg de stukjes vlees(vervanger) toe. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken en kruid eventueel nog bij.
  5. Giet de soep in een diep bord en besprenkel deze met de room zodat je een rode soep met witte stippen krijgt.

Voedingswaardes per portie:

Energie: 244 kcal

Eiwitten: 14,8 g

Vetten: 9,9 g

Koolhydraten: 22,4 g

Recept ontwikkeld door Ellen Schutyser, docent opleiding voedings- en dieetkunde, in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.