De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kalkoenbout uit de oven met walnoot-granaatappelcouscous

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenbouten Kalkoenbout4
Zeezout Zeezout
Zwarte peper Zwarte peper
Boter Boter80 g g
Citroenen Citroen1
Bollen knoflook Bol knoflook1
Tijm Tijm takjes takje
Peper Peper
Zout Zout

Voor de couscous

Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge4 - 5 el el
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Stengels selder Stengel selder
(witte)
2
Venkels Venkel
(fijngesneden)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(fijngesneden)
2
Citroenen Citroen
(zeste en sap )
1
Couscous Couscous200 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gesneden)
1 bosjes bosje
Bieslook Bieslook
(gesneden (indien gewenst))
1 bosjes bosje
Walnoten Walnoten
(licht geroosterd en grof gehakt)
75 g g
Granaatappels Granaatappel
(pitten)
1

Kalkoenbout uit de oven met walnoot-granaatappelcouscous

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(10)

Bereiding

  1. Smeer de kalkoenbouten in met grof zeezout en peper.
  2. Kleur het vlees in een hete pan met wat boter.
  3. Leg de bouten in een ovenschotel, besprenkel ze met citroensap en leg de citroen en de knoflook (in de schil) erbij.
  4. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C en bak ongeveer 60 minuten.
  5. Bevochtig het vlees regelmatig met de braadjus.
  6. Leg op het einde nog enkele takjes tijm bij de poten.

Bereiding couscous:

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, bleekselderij, venkel en knoflook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Doe dit tot de groente zacht is maar nog steeds wel een bite heeft. Haal van het vuur en voeg de citroenrasp toe.
  2. Kook de couscous in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met het de inhoud van de vorige pan en laat afkoelen.
  3. Meng de couscous met het citroensap, de kruiden, walnoten, granaatappelpitten, veel zout en peper.