De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kerststerren (koekjes) voor in de kerstboom

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem
(+ extra om te bestuiven)
220 g g
Suiker Suiker100 g g
Boter Boter
(koud)
150 g g
Citroensap Citroensap1 tl tl
Eieren Ei1
Amandelnoten Amandelnoot
(fijngehakt)
Hagelslag Hagelslag2 el el
Zout Zout0,25 tl tl

Kerststerren (koekjes) voor in de kerstboom

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid het ei. Zeef de bloem. Voeg het zout, de suiker, de boter, het citroensap en de helft van de eidooier toe. Kneed tot een mooie deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de sterren uit en steek met een rietje bovenaan een rondje uit de sterren. Leg de koekjes naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de overgebleven halve eidooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met de noten en de hagelslag. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster. Steek door de gaatjes een mooi lintje en hang in de kerstboom.