« Terug

Kerststerren (koekjes) voor in de kerstboom

Videorecept

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Kerststerren (koekjes) voor in de kerstboom
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
Extra tijdsinformatie:

+ 30 min. rusten

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid het ei. Zeef de bloem. Voeg het zout, de suiker, de boter, het citroensap en de helft van de eidooier toe. Kneed tot een mooie deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de sterren uit en steek met een rietje bovenaan een rondje uit de sterren. Leg de koekjes naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de overgebleven halve eidooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met de noten en de hagelslag. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster. Steek door de gaatjes een mooi lintje en hang in de kerstboom.