De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kerstvinkje met groentestoof en bearnaise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kerstvinkjes Kerstvinkje4
Olijfolie Olijfolie5 cl cl
Bearnaisesaus Bearnaisesaus350 ml ml
Frieten Frieten800 g g

Voor de stoof

Sjalotten Sjalot2
Courgettes Courgette1
Aubergines Aubergine1
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Tomaten Tomaat2
Peper Peper
Zout Zout

Kerstvinkje met groentestoof en bearnaise

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en de friteuse op 180 °C.
  2. Schik de kerstvinkjes, besprenkeld met wat olijfolie in een ovenschaal en bak gedurende 8 minuten in de oven.
  3. Voor de stoof:Reinig de groenten en versnijd ze in blokjes. Fruit de sjalotten in olijfolie en voeg de aubergine en courgette eraan toe. Stoof gaar en werk af met de tomatenblokjes. Warm deze kort mee zodat ze hun structuur houden. Werk af met peper en zout naar believen.
  4. Verwarm de bearnaise ‘au bain marie’ of serveer koud.
  5. Bak de frietjes goudgeel.
  6. Schik de groentestoof met de versneden kerstvink erop.
  7. Presenteer er de bearnaise en frietjes bij.