Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Courgettes Courgette | 1 | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Kerstomaten Kerstomaat | 400 g g | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 0,3 blokjes blokje | |
Water Water | 120 ml ml | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | 1 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Kippengehakt Kippengehakt | 500 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 4 el el | |
Eieren Ei | 2 | |
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | |
Tarwebloem Tarwebloem | 70 g g | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKippengehaktballetjes met courgetti
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak met een dunschiller lange slierten van de courgetten. Kruid met peper en zout en leg ze in het diepe stoominzetstuk.
- Doe de peterselie in de mixkom en hak turbo/4 seconden. Breek er de eieren bij. Voeg het gehakt, paneermeel, paprikapoeder, peper en zout toe en mix alles reverse/2 minuten/stand 3. Werk het mengsel ondertussen naar beneden met de spatel. Doe het mengsel in een kom en maak de mixkom schoon.
- Pel de ui en de look en doe ze in de mixkom. Hak ze turbo/6 seconden. Giet er een scheutje olijfolie bij en fruit roast/3 minuten. Voeg de kerstomaatjes, oregano en bouillon toe en laat 10 minuten/120°C/stand 2 zachtjes koken. Zet het diepe stoominzetstuk met de courgetti op de mixkom en stoom nog eens steamer/5 minuten.
- Vorm ondertussen met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Bak in een koekenpan met olijfolie goudbruin. Giet er de kerstomatensaus bij en laat nog 5 minuten verder garen onder deksel op laag vuur of in voorverwarmde oven van 180°C.
- Verdeel de courgetti over de borden en schep er de tomaatjes met de kippengehaktballetjes op. Werk af met het basilicum en de pijnboompitjes.