De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Köfte met tagliatelle van courgette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette2
Pitabroodjes Pitabroodje8
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze4 dl dl
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Olijfolie Olijfolie2 dl dl
Peper Peper
Zout Zout

Voor de köfte

Rundgehakt Rundgehakt800 g g
Paneermeel Paneermeel40 g g
Feta Feta
(in blokjes)
200 g g
Rode paprika's Rode paprika2
Eieren Ei2
Olijfolie Olijfolie5 cl cl

Benodigdheden

Houten spiesjes Houten spiesjes

Köfte met tagliatelle van courgette

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(79)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Maak de köfte: verwijder de vliezen en pitjes uit de paprika’s en snijd de paprika’s in gelijke blokjes. Stoof ze kort aan in de helft van de olijfolie. Meng de americain met de eitjes, het paneermeel, de fetablokjes en de gestoofde paprika. Vorm mooie worstjes rond de spiesjes. Bak ze aan in de pan van de paprikablokjes, schik in een ovenschaal en laat ze verder garen in de oven.
  3. Snijd de courgetten aan beide zijden met een dunschiller in fijne plakjes, tot aan de pitjes. Snijd ze daarna in fijne linten, zoals tagliatelle.
  4. Snijd de look in fijne plakjes. Verwarm de overige olijfolie en fruit er de look in aan. Doe er de courgettelinten bij en stoof zo’n drietal minuten door op hoog vuur.
  5. Voor de saus: meng de yoghurt op Griekse wijze met de olijfolie en breng op smaak met peper uit de molen en zout.
  6. Verwarm de pitabroodjes in de oven.
  7. Serveer telkens 2 köftespiesjes met de tagliatelle van courgette.
  8. Serveer met de warme broodjes en de saus.