« Terug

Koekjescrumble met citroen- en mangomousse

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Koekjescrumble met citroen- en mangomousse_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
Extra tijdsinformatie:

+ 2 uur opstijven

  1. Laat voor de citroenmousse de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm het citroensap en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot het opgelost is. Laat iets afkoelen.
    Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker schuimig. Voeg het citroensap en -rasp toe en meng goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en meng onder het citroenmengsel.
    Klop de eiwitten stijf en spatel door het romige citroenmengsel. Schep het mengsel in een kom en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Mix voor de mangomousse het vruchtvlees van de mango glad. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm het mangosap en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot het opgelost is. Laat iets afkoelen. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker schuimig. Voeg het mangosap toe en mix kort door. Klop de slagroom stijf en meng onder het mangomengsel.  Klop de eiwitten stijf en spatel door het mangomengsel. Schep het mengsel in een kom en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Doe de koekjes in een blender en mix tot een kruimelige massa. Verdeel een laagje crumble op de borden. Schep met een ijsschepper een bolletje citroenmousse en een bolletje mangomousse op elk bord. Werk af met enkele blaadjes munt.