De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kruidige kippenspiesjes met limonaise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pitabroodjes Pitabroodje2
Kippenborsthaasjes Kippenborsthaasje4
Mayonaise Mayonaise100 ml ml
Kookroom Kookroom100 ml ml
Slaharten little gem Slahart little gem1
Tomatenmix Tomatenmix
Rode uien Rode ui0,5
Limoenen Limoen0,5
Olijfolie Olijfolie2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1,5 el el
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Zout Zout1 tl tl

Benodigdheden

Houten spiesjes Houten spiesjes

Kruidige kippenspiesjes met limonaise

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(5)

Bereiding

  1. Meng voor de marinade de olijfolie met het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout. Marineer de kippenborsthaasjes.
  2. Steek de gemarineerde kippenhaasjes op een spiesje en grill ze op een BBQ van 180°C tot ze gaar zijn.
  3. Grill tevens de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
  4. Klop de room op in een kom en meng hieronder de mayonaise, het sap en de zestes van de limoen. Roer goed door elkaar.
  5. Snijd de rode ui in fijne ringetjes, halveer het slahart en de tomaten.
  6. Serveer de kippenspiesjes en de pitabroodjes op een schaal met de groenten.

Recept geïnspireerd doorYves, BBQ Master, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!