De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartel met druifjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel8
Krielaardappelen Krielaardappel
(met rozemarijn en zeezout)
425 g g
Witte druiven Witte druif
(pitloos)
500 g g
Vleesfond Vleesfond
(vlees- of gevogeltefond)
1 l l
Witte wijn Witte wijn1 dl dl
Boter Boter50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Kwartel met druifjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(7)

Bereiding

  1. Kruid alle kwartels met zout en peper en bak ze met boter in een pan. Draai ze regelmatig om.
  2. Deglaceer de kwartels door er de bruine fond over te gieten. Doe er de witte wijn bij. Laat 5 minuten zachtjes garen.
  3. Voeg tenslotte de druiven toe en laat nog even mee aanstoven.
  4. Verwarm de krieltjes in de microgolfoven, meng met wat boter en serveer ze bij de kwartels.

ONZE WIJNTIP: een lichte rode Bordeaux, zoals de Château Naujan Lapereyre Bordeaux, 2014.