Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 4 | |
Basmatirijst Basmatirijst | 375 g g | |
Boter Boter | 100 g g |
Voor de Indische saus
Sjalotten
Sjalot (groot formaat) | 2 | |
Mango's Mango | 1 | |
Preistengels Preistengel | 2 | |
Gevogeltefond Gevogeltefond | 2 dl dl | |
Kookroom Kookroom | 3 dl dl | |
Currypoeder Currypoeder | 3 g g | |
Koriander
Koriander (+ extra voor de afwerking) | ||
Zeezout Zeezout | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKwartel op Indische wijze
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Verhit boter in een pan en bak er de kwartels in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie en snijd de bouten en borstfilets los van het karkas.
- Snipper de sjalotten en snijd de gewassen prei in gelijke ringen en de mango in balkjes.
- Stoof de sjalot en prei aan in het bakvocht van de kwartels. Bestrooi met het currypoeder en laat kort doorbakken. Blus met de fond en room en laat even inkoken. Werk af met de mangobalkjes en wat fijngehakte koriander, breng op smaak met peper en zout.
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de rijst met de Indische saus. Werk af met de stukken kwartel en wat korianderblaadjes.