Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 4 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Tijm Tijm | 4 takjes takje | |
Platte peterselie Platte peterselie | 4 takjes takje | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 2 | |
Gedroogde vruchten
Gedroogd fruit (gehakt - bv. pruimen, abrikozen, dadels) | 60 g g | |
Appelsap Appelsap | 250 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 250 ml ml | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKwartels met prei en gedroogd fruit
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet weg.
- Doe de prei in de pan en bak ze een vijftal minuten. Voeg het gedroogd fruit toe, de tijm en de platte peterselie en het appelsap toe. Breng aan de kook en voeg dan de bouillon en de kwartels toe.
- Laat de kwartel een 15-tal minuten met het deksel op de pan pocheren. Haal ze uit de pan en laat de saus nog even indikken.
- Serveer de kwartels met de prei en de saus en garneer met de peterselie. Lekker met gekookte aardappelen.
Tip: Vervang het appelsap eens door perensap.