De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartels met prei en gedroogd fruit

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Olijfolie Olijfolie2 el el
Tijm Tijm4 takjes takje
Platte peterselie Platte peterselie4 takjes takje
Preistengels Preistengel
(in ringen)
2
Gedroogde vruchten Gedroogd fruit
(gehakt - bv. pruimen, abrikozen, dadels)
60 g g
Appelsap Appelsap250 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon250 ml ml
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Kwartels met prei en gedroogd fruit

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze langs alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet weg.
  2. Doe de prei in de pan en bak ze een vijftal minuten. Voeg het gedroogd fruit toe, de tijm en de platte peterselie en het appelsap toe. Breng aan de kook en voeg dan de bouillon en de kwartels toe.
  3. Laat de kwartel een 15-tal minuten met het deksel op de pan pocheren. Haal ze uit de pan en laat de saus nog even indikken.
  4. Serveer de kwartels met de prei en de saus en garneer met de peterselie. Lekker met gekookte aardappelen.

Tip: Vervang het appelsap eens door perensap.