« Terug

Lamskroon in de oven

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Lamskroon in de oven_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen. Snij het loof tot 2 centimeter van de wortel weg. Leg de wortelen in een ingevette ovenschaal. Sprenkel er de olie en de honing over. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Keer de worteltjes na 10 minuten om.
  2. Zet de aardappelgratin tomaat-mozzarella in de oven. Halveer de teentjes knoflook. Maak met een scherp mes 6 insnijdingen in het lamsvlees en duw er telkens een half teentje knoflook in. Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Smelt de helft van de boter in een vuurvaste pan. Bak op het vuur de lamskroon rondom rond aan. Voeg de sjalotjes toe en bak ze even mee. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het lamsvlees en zet de pan in de oven. Laat de lamskroon gedurende 9 à 12 minuten braden en lepel regelmatig braadvocht over het vlees.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie. Maak de aanbakresten in de ovenschaal los met het borrelglaasje cognac of wijn. Voeg de sausbinder en eventueel enkele eetlepels water toe en laat tot sausdikte inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de worteltjes, de aardappelgratin en het lamsvlees samen met wat verse rucola.