« Terug

Lasagne op z'n Belgisch

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
lasagne_belgisch_play_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Blancheer de plakjes knolselder 2 minuten in kokend gezouten water. Kook de broccoli gaar in licht gezouten water.
  2. Bak de ui met de geperste look glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten al omscheppend. Voeg het gehakt toe en bak rul. Snijd de tomaten in partjes en voeg, samen met een scheutje water en de tijm, bij het gehakt. Brokkel er het bouillonblokje bij, schep om en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
  3. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 minuten bakken. Giet er beetje bij beetje, en al roerend, de melk bij tot de saus begint in te dikken. Roer er de helft van de kaas en alle prei onder. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet een dun laagje kaassaus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een eerste laag droge lasagnevellen. Schep er een laag tomatensaus op en bedek met enkele plakjes knolselder. Beleg verder met een laag gekookte ham, een laag broccoli en een volgende laag kaassaus. Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen. Vervolg nu opnieuw met tomatensaus, knolselder, rauwe ham, broccoli en kaassaus. Bestrooi royaal met de rest van de gemalen kaas. Zet de lasagne 20 minuten in de oven. Werk af met het basilicum.