De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lasagne van everzwijnragout

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Everzwijnragout Everzwijnragout700 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Zoete aardappelen Zoete aardappel
(geschild en in dunne plakjes)
2
Champignons Champignons
(in plakjes)
400 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 el el
Passata Passata350 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem30 g g
Melk Melk500 ml ml
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Lasagnevellen Lasagnevel12
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
100 g g
Boter Boter30 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Lasagne van everzwijnragout

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:50 u.
(24)

Bereiding

  1. Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de ragout toe en bak op hoog vuur goudbruin. Voeg de champigons toe en roerbak 5 minuten. Giet er de passata bij en kruid met de tijm, peper en zout. Laat 40 minuten pruttelen.
  2. Laat de boter smelten en doe er de bloem bij. Giet er in delen de melk bij en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus op de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op en schep er de helft van het vlees-champignonmengsel op.Leg daarbovenop opnieuw een laag lasagnevellen en druk ze zachtjes aan. Giet er opnieuw wat bechamelsaus over, beleg met een laag zoete aardappelplakjes en schep er opnieuw het vlees-champignonmensel op. Maak een laatste laag met lasagnevellen en schep er de rest van de bechamelsaus op. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en zet 45 minuten in de oven. Bedek de ovenschotel eventueel met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  4. Haal de lasagna uit de oven en laat 10 minuten rusten vooraleer aan te snijden. Bestrooi net voor het serveren met de peterselie.