Keukentips

Taal

NL | FR
Boodschappenlijst Favoriete recepten Favorieten
« Terug

Lauwe carpaccio van hinde met seizoensfruit

Wild

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

25 min.
Bereidingstijd
Niveau
Lauwe carpaccio van hinde met seizoensfruit
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 25 min.
Extra tijdsinformatie:

8 min. oven

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verwarm boter in een pan en laat kleuren. Bak de hindesteaks aan alle kanten mooi aan. Kruid met 3 kleuren-pepermix. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 6 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten alvorens in fijne plakjes te snijden.
  3. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  4. Snijd de appels in fijne schijfjes.
  5. Stel de borden samen:
    Serveer een basis van appelschijfjes met daarop de plakjes lauwe hinde. Werk af met de rucola en de vinaigrette. Breng op smaak met een draai van de 3 kleuren-pepermix molen.

TIP: Serveer met licht getoaste sneetjes brood.