« Terug

Linzen-wortelburgers met hummus

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Linzen-wortelburgers met hummus
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.
Extra tijdsinformatie:

+ 30 min. koelen

  1. Doe de havermout in de mixkom en hak turbo/10 seconden. Snij de sjalot en wortelen in grove stukken. Doe de linzen, sjalot, wortelen, gepelde knoflook, de kruiden en een scheutje olijfolie mee in de mixkom en mix alles 10 seconden/stand 6. Voeg het ei toe, kruid met peper en zout en meng alles nog eens reverse/2 minuten/stand 3. Schep alles in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in een koekenpan goudbruin in olijfolie.
  3. Snij de pistolets open. Besmeer de ene helft met hummus, beleg met enkele blaadjes ijsbergsla en leg er een burger op. Werk af met een toefje kruidenkaas. Sluit met de ander helft van de pistolets en serveer meteen.