De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Luchtige mokkataart

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eieren Ei6
Suiker Suiker420 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Koffie Koffie10 el el
Boter Boter200 g g
Boter Boter
(gesmolten)
50 g g
Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Kookroom Kookroom500 ml ml
Pure chocolade Pure chocolade100 g g

Luchtige mokkataart

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

55 min.
(27)

Bereiding

Biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 6 eieren met 180 g suiker en 6 eetlepels koffie tot een schuimige massa en voeg er 180 g bloem aan toe. Klop tot een luchtig beslag.
  2. Verdeel het beslag in een beboterde springvorm. Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de biscuit vervolgens afkoelen en snij in twee helften.

Crème au beurre

  1. Laat 200 g boter zacht worden.
  2. Klop hier met de mixer 200 g suiker onder
  3. Voeg 4 eetlepels koffie toe
  4. Meng alles goed onder elkaar.

Slagroom

  1. Blend 20 gram suiker tot poedersuiker. Klop de room met de poedersuiker op tot een stevige massa.

Afwerking

  1. Rasp de chocolade. Besmeer één helft van de biscuit met de crème au beurre. Leg de tweede helft erop.
  2. Besmeer de volledige biscuit met slagroom en versier met de geraspte chocolade.