« Terug

Marokkaans lamsstoofpotje met dadels

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Marokkaans lamsstoofpotje met dadels_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Snij het vlees in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een gietijzeren pot en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg de gesnipperde ui, tomatenpuree, citroenrasp, gember, komijn en cayennepeper toe en laat even meebakken. Kruid met peper en zout.
  2. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Voeg tomaten, kikkererwten, reepjes wortel, dadels en gedroogde abrikozen toe en zet het deksel op de pan. Zet 40 minuten in de oven. Bestrooi net voor het serveren met de koriander en de munt. Lekker met couscous.