De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mexicaanse kalkoenbommetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenlapjes Kalkoenlapje4
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
8 sneetjes sneetje
Avocado's Avocado2
Zoete maïs Zoete maïs
(uitgelekt gewicht)
100 g g
Limoenen Limoen
(geperst)
1
Koriander Koriander
(gehakt)
3 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(fijngesnipperd)
2
Tomaten Tomaat1
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Olijfolie Olijfolie2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Mexicaanse kalkoenbommetjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(86)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado. Snij de tomaten in blokjes en meng onder de avocado. Voeg de maïskorrels, het limoensap, de koriander en de lente-ui toe en kruid met de cayennepeper, peper en zout.
  3. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Schep er een lepel van de avocado op en rol het lapje dicht. Wikkel er twee plakjes van het spek rond.
  4. Verwarm de olijfolie en bak het vlees rondom goudbruin. Schik op een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Lekker met een frisse salade met extra lente-ui.

TIP: Stop tijdens het bakken een prikker in het opgerolde kalkoenlapje zodat hij tijdens het bakken niet open gaat.