Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pompoenen
Pompoen (geschild (start daarvoor met een pompoen van ongeveer 1,3 kg)) | 800 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 400 g g | |
Tagliatelle Tagliatelle | 500 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Uien Ui | 1 | |
Champignons Champignons | 500 g g | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 4 el el | |
Walnoten Walnoten | ||
Peterselie Peterselie | ||
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOp herfst rijmt er niets-pasta
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Karen en Joke van foodblog bon appelire: "Met zijn hele korte prozagedichten in ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen’, gaat Nyk de Vries vaak de absurdistische toer op. Maar zijn poëzie in gewone zinnen ontroert ook. Daarom is dit een absolute aanrader. En het is waar: de dingen gebeuren omdat ze rijmen. Alhoewel, op herfst rijmt niks en toch zitten we er middenin. Ideaal weertje voor een 'op herfst rijmt er niets'-pasta dus." Zo maak je het:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, al dente.
- Halveer de pompoen en haal de pitten eruit. Snij de helften in maantjes en haal de schil eraf. Snij in blokjes. Hak de walnoten fijn. Snij de champignons in stukjes.
- Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Pers er het teentje knoflook bij. Stoof de pompoenblokjes erbij op een zacht vuurtje. Voeg een klein beetje water toe zodat ze zeker niet aanbranden. Als ze zacht zijn, plet ze met een aardappelstamper. Kruid met peper en zout.
- Giet de pasta af maar bewaar het kookwater. Doe het kookwater beetje per beetje bij de pompoenpuree.
- Bak de spekjes in een pan zonder vetstof op hoog vuur. Doe er na een minuutje ook de champignons bij. Blijf roeren zodat ze niet aanbakken.
- Doe de tagliatelle bij de pompoenpuree en meng goed door elkaar. Meng er ook de spekjesblokjes en champignons door. Werk af met de parmezaanse kaas, de walnoten en de verse peterselie.
Recept geïnspireerd door Karen & Joke, Tasty Storytellers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!