« Terug

Open ravioli met bospaddenstoelen

Winter

Videorecept

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Open ravioli met bospaddenstoelen
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Snij de spruitjes in plakjes. Stoof de ui in olijfolie glazig. Voeg de spruitjes toe en roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Snij de champignons klein en bak ze in een andere pan in olijfolie goudbruin en gaar. Schep er de mascarpone en de tijm onder en kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Blancheer de munt, basilicum en peterselie enkele seconden in kokend water en dompel ze meteen onder in ijswater. Schep de kruiden uit de pan en dep droog. Doe ze, samen met de citroenrasp, in een blender, giet er flinke scheut olijfolie bij, kruid met peper en zout en mix glad.
  3. Gaar de lasagnevellen in gezouten kokend water. Schep ze voorzichtig uit de pan, leg ze op een vochtige keukenhanddoek en steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Je kan hiervoor ook een gekarteld wielmesje gebruiken.
  4. Leg telkens een lasagnecirkel op elk bord, schep er wat van de spruitjes en champignons op en herhaal. Gebruik telkens 3 deegcirkels en eindig met wat champignons. Werk af met de pijnboompitten en druppel er de groene kruidensaus over en langs.