« Terug

Ovenschotel met gehakt, prei en knolselderpuree

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Ovenschotel met gehakt, prei en knolselderpuree
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Snijd de knolselder en de aardappelen in blokjes en kook alles gaar in licht gezouten water. Snijd de prei in stukken van 3 cm. Blancheer ze 5 minuten in licht gezouten water.
  2. Smelt een klont boter in een pan, voeg de bloem toe en laat bakken tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot de saus begint in te dikken. Roer er de helft van de kaas onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Pureer de aardappelen met de knolselder en de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de ui glazig in boter. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Vet een ovenschotel in en schep er een laag gehakt in. Schep er een laag knolselderpuree op en een laag prei. Eindig met de kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas. Dek af met folie en zet in de vriezer tot gebruik.

Tip: Laat de schotel ontdooien in de koelkast. Zet daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.